Menors

L'IMAS s'interessa per les polítiques de Menors d'Andalusia

Josefina Ramis es desplaça fins a Sevilla per conèixer el sistema de protecció de menors de la comunitat andalusa (27.05.2008)

La vicepresidenta de l'IMAS i consellera de Joventut i Igualtat del Consell de Mallorca, Josefina Ramis, juntament amb diversos membres de l'equip de menors de la institució insular, s'ha desplaçat els passats dies 26 i 27 de maig fins a Sevilla per a conèixer de primera mà el sistema de protecció de la comunitat autònoma d'Andalusia, així com els programes i serveis que es desenvolupen i els aspectes organitzatius d'aquesta àrea dels serveis socials andalusos.

La delegació mallorquina ha mantingut diverses reunions amb la consellera de Benestar Social i Polítiques d'Igualtat de la Junta dAndalusia, Micaela Navarro i la directora general d'Infància i Família de la comunitat, Carmen Belinchón, a més d'amb diferents responsables de centres de menors, programes de prevenció i serveis d'adopció i acolliment.

En aquestes trobades els responsables de la protecció al menor andalusos han explicat als seus homòlegs mallorquins quins programes es desenvolupen a les seves respectives àrees, com s'estructuren els recursos humans i quines lleis ordres i decrets s'apliquen en els diferents casos que s'atenen.

El viatge, que la consellera Ramis ha qualificat de molt positiu ha permès conèixer com a aquesta comunitat autònoma es duen a terme programes de prevenció familiar amb la col·laboració dels serveis socials d'atenció primària dels ajuntaments, o com s'estructuren la tipologia i el concert de places als centres residencials per a menors, entre d'altres.

Aquesta primera visita de feina a una altra comunitat autònoma tendrà continuïtat, ja que la intenció és veure com funcionen altres models organitzatius de protecció al menor i conèixer les diverses realitats de lEstat en matèria de polítiques de menors. En aquest sentit hi ha previst un segon viatge de feina al País Basc.