Serveis Socials

Govern, Consells i Ajuntaments constitueixen la comissió de treball que estudiarà l’adaptació dels serveis socials de les Balears a la Llei de racionalització de l’Administració local

Catalina Cirer ha assistit a la trobada, presidida per la consellera Sandra Fernández (06.02.2014)


La consellera de Benestar Social i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), ha assistit avui dematí a la primera de les reunions que es faran amb l’objectiu d’estudiar com s’hauran d’adaptar els serveis socials de tota la comunitat a la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local, i que ha estat presidida per la consellera de Serveis Socials del Govern, Sandra Fernández.

A més de Cirer, han assistit a aquesta trobada els responsables i els representants de l’àrea de serveis socials dels consells insulars de Menorca, Carles Canes; d’Eivissa, Mercedes Prats, i de Formentera, Dolores Fernández. A més, també hi han estat presents el president de la FELIB, Joan Albertí; la regidora de Benestar Social i Igualtat de l’Ajuntament de Palma, Aina Ferriol, així com representants dels municipis amb més i amb menys de 20.000 habitants: de Santa Eulària, Aina Maria Costa; de Llucmajor, Antònia Sunyer i de Maria de la Salut, Antoni Mulet.

La finalitat de la trobada és començar a treballar per fer una fotografia real de les competències i els serveis que exerceixen de manera efectiva cadascuna de les institucions i, posteriorment, estudiar en quina mesura els pot afectar la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local quan entri en vigor. Cal recordar que aquesta Llei estableix l’obligatorietat d’implantar el nou règim de serveis socials abans del 31 de desembre de 2015.

La voluntat de la Conselleria és estudiar, de manera conjunta amb la resta d’administracions amb competències en aquest àmbit, com dur a terme l’aplicació d’aquesta norma estatal, tenint sempre en compte la realitat de cada administració i que l’objectiu principal és que la prestació del servei sigui la més beneficiosa per a la ciutadania.

En aquesta primera reunió s’ha acordat, entre altres coses, nomenar un equip de caràcter tècnic de cada administració present avui per treballar en aquesta línia.