Serveis Socials

IMAS, Ajuntament de Palma i Creu Roja constitueixen la Mesa contra l’exclusió residencial

L’objectiu del nou ens és la coordinació i optimització de recursos per fer front a aquest fenomen (14.01.2014)


L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), ha acollit aquest migdia la reunió de constitució de la Mesa contra l’exclusió residencial, integrada per l’IMAS, l’Ajuntament de Palma i la Creu Roja, entitat gestora del programa ESPAI contra l’exclusió residencial que ja es duu a terme des de l’IMAS.

A la reunió, en la que hi han participat el coordinador de l’àrea d’Inclusió Social de l’IMAS, Octavio Cortés; la regidora de Benestar Social i Igualtat de l’Ajuntament de Palma, Aina Ferriol; la directora general de Benestar Social de l’Ajuntament de Palma, Mercedes Varela i la directora de Cooperació Internacional i Inclusió Social, de Creu Roja Balears Dolça Feliu, s’ha acordat la constitució d’aquest nou ens que té com a principal objectiu la coordinació i optimització de recursos per fer front, evitant duplicitats, a l’exclusió residencial a Mallorca.

En aquest sentit, es tracta de posar en comú els serveis i programes que es duen a terme des de les diferents institucions contra l’exclusió residencial i acordar accions adreçades a donar suport a les persones que es trobin en aquesta situació (desnonaments, embargaments, dificultats per fer front al pagament de les factures, etc).

Així, es tracta d’oferir serveis com ajudes econòmiques, orientació laboral i jurídica o itineraris laborals, entre d’altres, tal i com es ve fent des del programa ESPAI que es posà en marxa el passat mes de juny. Aquest programa, de titularitat de l’IMAS i gestionat per Creu Roja, ha obert 686 expedients, el que ha suposat 2.414 beneficiaris.